BESTEL HIER KAARTEN!

Na een onderbreking van 2 jaar keren de European Drum Corps Championships in 2022 terug.Het laatste evenement vond in 2019 plaats, maar op zaterdag 24 september 2022 zijn we terug. Het evenement wordt in Nederland gehouden en wel in het FC Dordrecht stadion (Riwal Hoogwerkers Stadion). https://bit.ly/3mh6v1V

Hoewel dit stadion kleiner is dan de stadions waar we bij eerdere Europese kampioenschappen te gast waren, zijn we in deze nog steeds zeer onzekere tijd van mening dat het bij uitstek geschikt is voor het aantal corps dat naar verwachting uit heel Europa zal komen. Het stadion is niet voor niets jarenlang naar volle tevredenheid de thuisbasis geweest voor de Drum Corps Nederland/Dutch Music Games Championships.Geïnteresseerde corps en andere units kunnen zich vanaf nu registreren voor deelname aan de hand van een formulier dat toegankelijk is via http://www.dceurope.org.

Voor 2022 bieden we:
– Premier (Open) Class
– Junior Class
– Percussion & Guard Class
– Concert Class

EXHIBITION CLASS
Zoals bekend zullen sommige organisaties/corps dit seizoen niet met een volledig (competitief) korps verschijnen, maar nog steeds wel op zoek zijn naar mogelijkheden om op te treden, hetzij in concert of met een verkort showprogramma. Voor hen voegen we daarom een Exhibition Class aan het schema van het evenement toe, zodat we alle units de kans kunnen bieden om deel te nemen aan de seizoensfinale.

Daarnaast zal een DrumLine Battle-competitie plaatsvinden, in samenwerking met Drum Corps International, om er een extra geweldige dag van te maken. (https://www.drumlinebattle.com/)

De kampioenschappen worden gerund door, en in een samenwerking tussen alle Euro Drum Corps Partners – Dutch Music Games – Drum Corps United Kingdom – Irish Marching Band Association – Rastede Musiktage – German Open en de European DC Judges Association – en staan open voor alle groepen corps/groepen uit heel Europa om deel te nemen.Details over de kaartverkoop volgen binnenkort.We hopen dat Drum Corps en hun fans uit heel Europa – na 2 jaar zonder European Championships – enthousiast zullen zijn om weer terug te kunnen keren naar de activiteit waar we allemaal zoveel van houden.

Categorieën: Competitie