Vandaag in Huizen!!

Vandaag zijn de Dutch Music Games op sportpark Wolfskamer in Huizen. Met de beelden van de eerste wedstrijd in Roosendaal in het achterhoofd kunnen we gerust een spectaculaire showavond verwachten. De wedstrijd begint om 18.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa.

Het programma:

JUNIOR CLASS
18.15 Jong Beatrix (Hilversum)
18.30 Jong-Holland Junioren (Zwijndrecht)
18.45 Johan Friso (Middelburg)
19.00 Jong Jubal (Dordrecht)
19.15  Pauze

PREMIER CLASS
20.00 Beatrix’ (Hilversum)
20.20 Blue Diamonds (Nienhagen, Duitsland)
20.40 Jong Holland (Zwijndrecht)
21.00 Spirit of 52 (Rastede, Duitsland)
21.20 Jubal (Dordrecht)
21.40 Juliana (Middelburg)
22.15 Bekendmaking uitslag

 

Dutch Music Games start met een open klasse.

Inmiddels is op de nieuwe website van de Dutch Music Games de inschrijving voor het 2017 seizoen gestart. Nieuw is ook dat verenigingen zich kunnen inschrijven voor de Open Class.

DCN kondigde vorige maand aan de wedstrijden verder te gaan organiseren onder de naam Dutch Music Games. De Dutch Music Games zullen komend jaar van start gaan op 3 juni in Roosendaal. Op verzoek van de deelnemers is deze een week verplaatst ten opzichte van vorig jaar. Het voorseizoen wordt 24 juni vervolgd in Huizen, waarna het na de zomervakantie op 9 september eindigd met de Nederlandse Kampioenschappen in Dordrecht, de Dutch Music Games Championships.

Binnen de nieuwe competitie is ook een nieuwe klasse toegevoegd. De Open Class is beschikbaar voor alle korpsen en is vooral gericht op een leertraject voor beginnende verenigingen in competitie. De klasse bestaat uit drie niveaus en wordt door een vakkundige jury beoordeeld. Zo kun je als beginnende vereniging in competitie ervoor kiezen om alleen maar beoordeeld te worden en geen score te krijgen, dan kan dat in het Educatie niveau. Dit kan vergeleken worden met een optreden in exhibition. Een stap verder wordt er een niveau aangegeven aan de hand van een waardering in gouden, zilveren of bronzen sterren. In dat geval kan een vereniging deelnemen aan de Training niveau. Het competitie niveau is vergelijkbaar met de Premier Class, maar met een eigen boxensysteem. De vereniging ontvangt een spelniveau bepaling (goud, zilver of brons) en krijgt een score. De jury geeft in de Open Class vooral informatie hoe de uitvoering muzikaal of visueel verbeterd kan worden. Het commentaar is vooral gericht op ‘leren’ en kennis overdragen. Er is een eigen jurysysteem ontwikkeld voor de Open Class.